Kristiansunds store giverhjerte

Bjørge Løvik

Hovedsponsor for Varme i Mainatt

Varme i mainatt (VIM) har intervjuet Bjørge Løvik,

som år etter år stiller opp som hovedsponsor til prosjektet,

og gir gratis mat til russ og ungdom som er ute i kalde mainetter.

heartheartheart

Denne mannen er noe helt eget når det kommer til positivt fokus og bidrag for Kristiansund.

Bjørge vokste opp på Stortua og St.Hagen. Han hadde en fantastisk oppvekst og gikk på Allanengen barneskole, før han avsluttet sin ungdomsskoletid på Langveien ungdomsskole.

Egentlig var han skolelei etter dette, men gikk allikevel 1 år på kontorlinja på St.Haugen videregående. Men det ble med dette første året.

I stedet fikk Bjørge tilbud om å jobbe hos slakter Ansgar Løvold i 1979, hvor han var hjelpearbeider i 1 år.

Deretter ble han ansatt hos M. Gauspset og begynte samtidig sin skolegang for å ta svennebrev. Dette resulterte i beste karakter som pølsemaker og i 1986 tok han også mesterbrev i faget.

Bilde: Angus Gaupset er nå 4 generasjons AS fra 1923

Dette bilde er ren historie glede og henger på lokalene på Løkkemyra

Dette ga også Bjørge mye arbeidsglede og inspirasjon. Norsk mattradisjon og gode råvarer er noe som fortsatt står høyt i fokus, hos den blide slakteren.

Da slakter Leif Ole Nerdal ønsket og selge sin forretning i Skolegata, var det Bjørge som med arbeidsglede og «stå-på» vilje overtok forretningen og etablerte Gauset AS med en aksjekapital på 650.000 kr.

Bjørge mener det er viktig å ha fokus på sine ansatte og mener det er et viktig samfunnsansvar og ta vare på slakterhåndverket. Og med 13 ansatte, som alltid ønsker deg velkommen til Angus Gaupset, kan vi som handler der tydelig se at de trives i sin jobb.

Nå ligger Angus Gaupset på Løkkemyra med moderne og funksjonelle lokaler.

I 2015 ble lokalene utvidet og det er virkelig stilig og praktisk.

Bilde: Moderne og stilfulle lokaler.

Her er det også mulig å sette seg ned for både lunsj og middag

Når man jobber så mye med gode råvarer, er det jo også naturlig for oss å spørre om Bjørges favoritt mat. Og det svaret kommer rimelig fort etter at han forteller at han er «altetende». «Det må bli en skikkelig god pølse», ler Bjørge.

Og i forretningen er det masse å velge i.

Når vi spør om hva det selges mest av, så er det kjøttdeig. Og ikke minst går det unna på Gyros. Og det er også vel kjent i våre ører. Har du ikke testet ut en gyros ennå, bør du komme innom å kjøpe det hos Angus Gaupset.

Det er også fiskematproduksjon her, og det er ferske råvarer i denne siden av disken også, som i resten av forretningen.

Bjørge er en Jomfru (i stjernetegn, altså) på 56 år med samboer. Vi lurer jo selvsagt på om han har noe fritid utenom det å være på jobb.

Og når Bjørge ikke er på jobb, så er han ikke på jobb. Han sier det er viktig å «være tilstede der du er». Så når han er med familien, så er det familien han har fokuset på. Det samme gjelder på fjellet. Her liker Bjørge seg godt og føler ro. Han er også med i frimurerlosjen og aktiv i Kristiansund menighetsråd, så dette er en aktiv arbeidskar.

Bilde: Bjørge er tankefull og deler masse informasjon og historie,

men når kunden kommer inn er han blid som en sol med engang!

En serviceinnstilt og kundevennlig mann

Vi spør hvordan Bjørge fikk vite om Varme i Mainatt, og hva det er som gjør at han år etter år stiller opp som hovedsponsor.

Han forteller om starten av prosjektet, som ble gjennomført første gang i 2013.

Det var Jeanett Blakstad og Lisbeth Bergheim, tidligere ansatte i Kristiansund menighet, som startet initiativet til dette prosjektet. De ønsket å gjøre noe for russen i de kalde mainettene de var ute. En av disse ideène var å gi ungdommene mat. Og slik kom de i kontakt med Bjørge som syntes dette var en god ide. Og når det kommer til prosjekt hvor man hjelper andre, er slakteren lett å be.

Varme i Mainatt består av ulike organisasjoner som jobber sammen for at russ og ungdom som er ute på kveldstid i mainettene skal få varme, mat og møte voksne på en arena som er på «deres nivå»

Ved at Bjørge og Angus Gaupset stiller opp med mat, så hjelper man aktivt til med å gi mat i kroppen, midt i «russefylla», på en positiv måte.

Bjørge sier også videre at dette er en fin måte for alle organisasjoner å møte ungdommen på. En slik vinn-vinn situasjon, som det kalles.

Og russen elsker maten! Vi kan gi videre beskjed til Bjørge at russen og de andre som er innom i mainettene setter stor pris på hamburgere og pølser. De er utrolig takknemlige, og vi bør som voksne være stolt av de.

Bjørge gjør en stor forskjell for russ og andre ungdom, og vi er alle utrolig stolte at det finnes et så stort giverhjerte i Kristiansund.

VIM ønsker å takke Bjørge Løvik og Angus Gaupset med dette unike bidraget.

Og vi anbefaler alle på det varmeste og ta turen innom forretningen på Løkkemyra.

Vi nærmer oss jul og i den anledning vil det også selges ulike julepakker hos slakteren.

I tillegg til at man kan kjøpe fantastiske råvarer, selges også boken: Med kjøtt på beinet, av Andreas Sandvik. Denne boken har mye flott slakterhistorie fra Kristiansund og Nordmøre fra 1800-2017. Ikke minst inneholder boken detaljert og spennende historier, men det er også gode bilder, og artige annonser fra ulike tidsepoker. Dette er virkelig årets julegave.

Nettsidene til Angus Gaupset - Trykk på bildet

Du finner også Angus Gaupset på instagram:

angusgaupset

og på facebook:

Vi håper alle kan gi noe tilbake til et giverhjerte, og at dere deler dette innlegget og tar dere en handletur innom Angus Gaupset

og vår kjære Bjørge Løviksmileyheartwink

Med hilsen VIM komiteen 2017/2018

(Røde kors, Natteravnene og Kristiansund menighet)

Foto/Tekst: Line-Merethe Nordhagen

Del denne artikkel på e-post
14. desember 2018 | Logg inn | Copyright 2018 Kristiansund menighet Powered by Agrando